Recept
Scarsdale recept:
Scarsdale proteinbröd.
5 dl ljummet vatten ca 37 grader
50 g jäst
1 tsk salt
2 tsk socker
1 tsk äppelvinäger
4 dl sojamjöl
1 dl vetemjöl (rågat mått)
6 dl grahamsmjöl (spara ca 1 dl till kavlingen)
Smula jästen i en bunke. Häll över ljummet vatten och rör om så att jästen löser
sig. Tillsätt salt, socker och äppelvinäger - blanda. Rör ner sojamjöl, vetemjöl
och grahamsmjöl. Arbeta omsorgsfullt till en smidig deg. Degen får jäsa
övertäckt ca 1/2 timme. Ta upp degen på bakbordet och knåda den tillsammans med
det sparade grahamsmjölet. Forma en limpa, som läggs i en avlång, smord form
(rymd ca 1 1/2 liter) och får jäsa övertäckt till dubbel storlek 30-60 min.
Gräddas i nedre dela av ugnen i 175 grader 1 timme. Förvara i kyl eller
frys. Brödet skärs i tunna skivor som rostas.
Recept ur boken 3-timmarsdieten
Pasta med kyckling och soltorkade tomater
4 portioner
280 g pasta tex tagliatelle
300 g fryst bladspenat eller 200 g färsk
400 g kycklingfiléer (3-4 st)
1 vitlöksklyfta
7 marinerade, soltorkade tomater
Flytande margarin till stekning
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 ½ dl matlagningsgrädde
Några blad färsk basilika
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Tina den
frysta spenaten och krama ur vattnet. Skär kycklingen i små bitar. Skala och
hacka vitlöken. Grovstrimla soltorkade tomater och spenat. Bryn kycklingen i
flytande margarin i stekpanna och krydda med salt och peppar. Rör i vitlök,
tomater, spenat och grädde. Låt koka några minuter tills kycklingen är
genomstekt. Blanda kycklingsås med pasta före servering och garnera med
basilika.
En portion ger cirka: 542 kcal, 43 e% kolhydrater, 29 e% fett, 28 e% protein och
2,8 g fiber
Couscous med räkor och limeyoghurt
4 portioner
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 broccoliknippe
4 dl couscous
1 rödlök
1 gul paprika
1 röd paprika
Matolja
800 g räkor med skal
Limeyoghurt
1 burk matyoghurt
rivet skal och saft från 1 lime
flingsalt
svartpeppar
Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Dela broccolin i buketter och
låt dem koka ett par minuter. Rör ner couscousgrynen, lägg på ett lock och ta av
kastrullen från värmen. Låt stå och sväll ai cirka 6 minuter. Skala och skiva
rödlöken. Halvera, kärna och skär paprikorna i bitar. Fräs rödlöken och paprikan
i lite olja. Skala räkorna och rör ner dem i couscousen tillsammans med de
frästa grönsakerna.
Smaksätt en burk matyoghurt med rivet limeskal, pressad lime, flingsalt och
svartpeppar. Servera yoghurten som dressing till couscousen.
En portion ger ca: 415 kcal, 50e% kolhydrater, 23 e% fett, 27 e% protein och 6,3
g fiber
ABS-Dieten recept:
Power Smoothie
1,5 dl lättmjölk
2 msk lättyoghurt med vaniljsmak
1 dl havregryn, mjuka upp dem i vatten innan.
2 tsk jordnötssmör
2 tsk proteinpulver
6 isbitar
Kalorier för en portion: 220, protein 12 g, kolhydrater 29 g, fett 4 g, fibrer 3 g.
Halle Berries Smoothie
1 dl havregryn (som har legat sig mjuka i vatten eller lättmjölk)
1 dl lättmjölk
1 dl frusna bär (blåbär, hallon eller jordgubbar)
2 msk proteinpulver
3 isbitar
Kalorier för en portion: 144, protein 7g, kolhydrater 27 g, fett 1 g, fibrer 4 g.
1/2 ägg
1 1/2 äggvitor
1/2 tsk linfrön
1 skiva fullkornsbröd, rostad
1/2 skiva bacon
1/2 tomat
0,5 dl apelsinjuice
Vispa alla äggen tillsammans med linfröna. Stek till en äggröra och lägg på brödet och lägg på bacon och tomat.
399 kcal, protein 31 g, kolhydrater 46 g, fett 11 g, fibrer 6g/portion.
120 g grillad kyckling
3 dl romansallad
2 tomater
2 grön paprikor
2 morötter
2 tsk olivolja
2 msk parmesanost
2 msk linfrön
Dela och blanda alla ingredienser. Ät salladen som den är eller på en skiva fullkornsbröd.
248 kcal, protein 16 g, kolhydrater 33 g, fett 8 g, fibrer 10 g/portion.
2 citron
2 lime
2 msk linfrön
2 burkar tomatsås
2 burkar fryst apelsinjuice
3 vitlöksklyftor
2 tsk italienska kryddor
2 tsk tabasco
8 kycklingbröstfiléer
2 dl chunky salsa
Riv ner skalet från citrusfrukterna i en påse. Pressa ur juice från frukterna i samma påse.
Blanda alla ingredienser utom kycklingen och salsan. Lägg slutligen i kycklingen i påsen och lägg i kylen några timmar. Grilla kycklingen och servera med salsa.
205 kcal, protein 29 g, kolhydrater 18 g, fett 2 g, fibrer 3 g/portion.
1 burk tonfisk i olja
1 dl guacamole
0,5 dl hackade tomater
1 tsk pressad citron
1 msk lättmajonnäs
1 tsk linfrön
2 stora fullkornsfrallor
Blanda alla ingredienser och fyll frallorna.
606 kcal, protein 36 g, kolhydrater 58 g, fett 28 g, fibrer 13 g/portion.
0,5 msk olivolja
1 skivad morötter
3/4 dl hackad broccoli
1 skivade jalapeno
1 skivad cayennefrukter
200 g utskuren biff
0,5 msk soja
2,5 dl råris
Stek grönsakerna, jalapenos och cayenne. Lägg i köttet. Servera med kokt ris och soja.
485 kcal, protein 32 g, kolhydrater 57 g, fett 14 g, fibrer 6 g/portion.
1 dl lättmajonnäs
1 tortilla
2 skivor kalkonbacon
60 g tärnat kalkonbröst
2 tomatskivor
2 salladsblad
Smöra tortillan med majonnäs. Fyll den med alla ingredienser och rulla ihop den.
206 kcal, protein 17 g, kolhydrater 26 g, fett 7 g, fibrer 3 g/portion.
1/2 lök
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
1/2 dl stark salsa
2 fullkornsfrallor
150 g rostbiff, tunt skivad
1/4 dl riven ost
Tärna och stek grönsakerna och häll sedan i salsan. Fyll frallorna med alla ingredienser. Värm allt i mikron eller ugnen tills osten har smält.
558 kcal, protein 35 g, kolhydrater 40 g, fett 28 g, fibrer 4 g/portion.
1 dl selleri
1 lök
1 dl mozzarella
1 dl keso
1 burk tonfisk i vatten
0,5 dl lättmajonnäs
1 msk pressad citron
3 fullkornsfrallor
Värm ugnen till 175°. Stek grönsakerna. Rör ihop med resten av ingredienserna. Bred på röran på halvor av frallor. Värm i ugnen i 10 min.
628 kcal, protein 50 g, kolhydrater 54 g, fett 24 g, fibrer 8 g/portion.
250 g kalkon
1/2 burk kryddstarka krossade tomater
1/2 burk svarta bönor
1/2 burk majs
20 g torkad chilimix
1/2 msk linfrön
1 msk vatten
3/4 dl kokt ris
Stek kalkonen. Häll på resten av ingredienserna och låt det puttra i 10 min. Servera till ris.
407 kcal, protein 30 g, kolhydrater 52 g, fett 11 g, fibrer 9 g/portion.
1,5 tsk philadelphiaost, light
1 pitabröd
2 skivor kalkon eller skinka
Sallad eller andra gröna grönsaker
Fyll pitabrödet.
225 kcal, protein 10 g, kolhydrater 42 g, fett 3 g, fibrer 6 g/portion.
3/4 dl tärnad rökt kalkon
1/2 tärnad lök
1/2 burk skivade champinjoner
1/2 pressad vitlöksklyfta
1 burk valfria bönor
1/2 burk passerade tomater
1 dl krutonger
1 1/2 msk linfrön
1 1/2 msk olivolja
1. Värm ugnen till 175°. Grilla kalkonen i ugnen tills den blir brun (cirka 5 min). Ställ åt sidan. Stek löken, vitlöken och champinjonerna. Lägg alla ingredienser (utom krutonger, olja och linfrön) i den ugnsfasta formen tillsammans med kalkonen. Salta och peppra. Låt stå i ugnen i cirka 20 min.
2. Blanda krutonger, linfrön och olja. Häll över den varma kalkongratängen. Sätt på grillen i ugnen och låt stå i cirka 3 min.
348 kcal, protein 20 g, kolhydrater 53 g, fett 8,5 g, fibrer 13 g/portion.
Copyright 2007-2008 viktvakten.se E-post: info@viktvakten.se